Revisitation
Revisitation i Aalborg Kommunes specialundervisningstilbud
I Aalborg Kommunes specialundervisningstilbud afholdes der hvert år i oktober/november revisitationsmøder, hvor dit barns udvikling og udbytte af undervisningen vurderes.
I Aalborg Kommune ligger kompetencen til at træffe afgørelse om dit barn skal fortsætte i sit nuværende specialundervisningstilbud eller om et andet tilbud i højere grad vil kunne imødekomme og understøtte dit barns faglige, personlige og sociale udvikling, hos PPR.
PPR træffer sin afgørelse efter samråd med elev, forældre og skole.
Hvem deltager i revisitationsmødet?
På revisitationsmødet deltager medarbejdere fra spcialundervisningstilbuddet, medarbejdere fra PPR og evt. andre relevante fagpersoner.
Forældre er altid involveret i drøftelserne i forbindelse med revisitation. I nogle specialundervisningstilbud deltager forældrene på revisitationsmødet. I andre tilbud sker inddragelsen ved dialog mellem skole og forældre forud for revisitationsmødet.
Hvis forældre, skole og PPR vurderer, at en elev muligvis ikke længere har behov for et specialundervisningstilbud inviteres den skole, som forældrene ønsker, at eleven skal udsluses til, med til revisitationsmødet.
Hvad sker der efter revisitationsmødet?
Efter revisitationsmødet er det nu vurderet, om eleven skal fortsætte i nuværende specialundervisningstilbud, indstilles til et andet specialundervisningstilbud eller inkluderes i almenskolen.
Det er PPR, der træffer den juridiske afgørelse om elevens fremtidige skolegang. Dette sker efter Folkeskoleloven, Bekendtgørelse om folkeskolens specialundervisning og anden specialpædagogisk bistand samt Forvaltningsloven.
Forældre vil altid modtage et brev om PPR's afgørelse.
Hvordan kan jeg klage over PPR's afgørelse?
I Aalborg kommune er det PPR, der har myndighedsafgørelsen i revisitationen.
PPR's afgørelse træffes efter Forvaltningslovens §§ 19-25, som omhandler forældres mulighed for partshøring, efter PPR har vurderet de pædagogiske behov, som dit barn har.
Som forældre er der mulighed for at indgive høringssvar, hvis man er uenige i PPR's afgørelse. Dette gøres ved at indsende et partshøringsbrev til PPR inden for den partshøringsfrist, der er oplyst i den pågældende sag.
Herefter vil PPR genvurderer sagen. Hvis PPR fastholder sin afgørelse, har forældrene mulighed for at påklage sagen til Klagenævnet for specialundervisning.
På Klagenævnets hjemmeside kan du læse meget mere om dine rettigheder i forbindelse med klageadgangen.
Læs mere om Klagenævnet for specialundervisning.